Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

Buducnost Podgorica, un semnal de alarmă pentru naţionala României


faza_handbalReprezentativa de handbal fe­minin a României va disputa la finele lunii mai, în cadrul turneului preolim­pic din Franţa, trei jocuri împotriva unor formaţii foarte puternice din „lumea” handbalului mondial. Scopul celor trei turnee preolimpice (printre care şi cel de la Paris) este acela de a selecta cele şase naţionale care vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra, alături de reprezentativele deja calificate: Marea Britanie (în cali­tatea de ţară gazdă) şi Norvegia (deţi­nătoarea titlului mondial). România va întâlni în această grupă Franţa, Japonia, dar şi Muntenegru, „biletele” pentru Londra obţinându-le doar pri­mele două clasate din ierarhia întoc­mită în urma disputării tuturor celor şase meciuri din grupă (cel mai pro­babil lupta pentru locul secund, adică ultimul care asigură prezenţa la Olimpiadă, se va purta între România şi Muntenegru, vicecampioana mon­dială Franţa fiind considerată favorită, iar Japonia un out-sider).

Revenind la principalele noastre adversare pe care le vom întâlni în Franţa, handbalistele muntenegren­ce, trebuie menţionat că majoritatea celor care compun echipa naţională a micului stat ex-iugoslav evoluează la echipa de club campioană a acestei ţări, Buducnost Podgorica. Adica toc­mai cea care nu mai departe de du­minică seara le-a „năucit” cu o dife­ren­ţă de 10 goluri pe campioanele României de la Oltchim. Şi cum „chi­mistele” formează şi ele „scheletul” pe care se bazează construcţia naţionalei României de handbal feminin, putem spune că un „preview” al meciului de la finele lunii mai din Franţa l-am văzut deja la Râmnicu Vâlcea. Iar rezultatul a fost unul destul de amar pentru români.

Iar dacă în jocul din Sala Spor­turilor „Traian” am constatat cu toţii valoarea deosebită a cel puţin două handbaliste muntenegrence, Bojana Popovic şi Katarina Bulatovic făcând legea pe teren, alte două aspecte nu ar trebui să treacă uşor cu vederea celor care pregătesc jocurile Româ­niei: una dintre cele mai bune jucă­toa­re ale Oltchimului în disputa cu Bu­ducnost, care a făcut faţă cu suc­ces adversarelor, a fost tocmai (cul­mea!) o muntenegreancă: Marija Jovanovic. Iar dacă pentru Oltchim ea a fost un „înger”, golurile ei do­vedindu-se în acest sezon decisive în privinţa victoriilor obţinute de Oltchim în Liga Campionilor, la turneul pari­zian se va transforma într-un „demon” al naţionalei noastre, fiindcă ea va fi, evident, selecţionată în naţionala statului ex-iugoslav. Cel de-al doilea aspect este legat de faptul că, pentru Oltchim, cel puţin cu ocazia meciu­rilor importante, au început să joace tot mai des handbalistele străine din lot (chiar dacă, poate, valoarea lor este mai ridicată decât cea a româncelor de pe banca de rezerve şi deci merită să fie în prima echipă). Astfel, în partida contra Buducnos­tului, am avut în dese rânduri prilejul să observăm un fel de „selecţionată mondială” evoluând pentru Oltchim. Au fost minute bune de joc când pe teren s-au aflat în acelaşi timp hand­baliste precum Managarova (Ukrai­na), Vetkova (Rusia), Ozel (Turcia) şi Jovanovic (Muntenegru). Aşadar, ve­chiul „proverb” conform căruia naţio­nala României vine de la Oltchim s-ar putea să fie depăşit, iar soluţia „de la capătul tunelului” se vede tot mai greu!

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: