Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Au început Zilele Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”


În perioada 23-27 septembrie, mai multe locații din Râmnic vor găzdui diferite activități din programul dedicat Zilelor Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”. Sala „Episcop Iosif Gafton” a Arhiepiscopiei Râmnicului va fi gazdă astăzi, 23 septembrie, cu începere de la ora 17.00, pentru momentele de debut, prin organizarea celei de-a XVI-a sesiuni anuale de comunicări – Secțiunea I: „Sfântul Antim Ivireanul în memoria cultural – spirituală”. Tema ediției: „Sfântul Antim Ivireanul, precursor al Marii Uniri de la 1918”.
Pe 24 septembrie, cu începere de la ora 17.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii, Centrul de Studii Medievale și Premoderne „Antim Ivireanul” va organiza Secțiunea a II-a: „Cercetări de cultură medievală și premodernă”. Tema ediției: „Unitatea de neam, de limbă și de credință în evul medieval și cel premodern românesc”.
Pe 25 septembrie, în Sala de Conferințe a Bibliotecii județene, tot de la ora 17.00, este programat evenimentul cultural „Sfântul Antim Ivireanul și spiritul locului râmnicean”. Videoproiecții documentare: „Sfântul Antim Ivireanul, precursor al Marii Uniri” și „Sfântul Antim Ivireanul – tiparnicul brâncovean”.
Miercuri, 26 septembrie, de la ora 14.00, tot în Sala de Conferințe a Bibliotecii, va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europene a Limbilor (European Day of Languages).
Joi, 27 septembrie, tot în Sala de Conferințe a Bibliotecii județene se vor desfășura două evenimente. De la ora 11.00 – Conferință de presă cu tema „Proiecte cu finanțare derulate de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea”, iar de la ora 12.00 – Vernisajul expoziției „The Georgian Alphabet. Living Culture of Three Writing Systems”/„Alfabetul georgian. Scrieri în cultura vie”, realizate cu sprijinul Ambasadei Georgiei la București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: