Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

6 iunie 2020

Astăzi, la Biblioteca Județeană Vâlcea: Întâlnire cu o poezie spectaculoasă


Volumul de versuri care va fi dezbătut astăzi, 5 iunie, începând cu ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”, are un titlu incitant – „IARBA DIN CEAINIC” – fiind semnat de un poet contemplativ și grațios, Eugen Barz.
Preot și poet, Eugen Barz este transilvănean de obârșie, dar vine la Râmnicu Vâlcea tocmai din Spania, da la Madrid, unde, de câțiva ani buni, se dovedește un vrednic misionar al creștinismului ortodox român, dar și strălucind într-o poezie plină de farmec, cultivând metafora din abundență.
Evenimentul va fi moderat de Mădălina Bărbulescu, alături de care se vor afla poetul Eugen Barz, Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii gazdă, Emilia Poenaru Moldovan, reprezentanta editurii clujene „Colorama”, care a girat volumul ce va fi sărbătorit. Invitați pentru a vorbi despre autor și volumul său de versuri sunt Ioan Barbu, Mihaela Rădulescu și Nicolae Nistor.
Întâlnirea de astăzi după-amiază de la Biblioteca Județeană Vâlcea se va încheia cu un regal susținut de poetul-preot în fața iubitorilor de frumos cuvânt românesc: mărturisiri despre relația sa cu poezia, despre activitatea grupării poetice a românilor din Madrid, lectură în public (câteva dintre poeziile sale); în final – sesiune de autografe.

Alte articole de la Eveniment