Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Apel la decenţă


Printr-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului, sindicaliştii ALFA aduc în prim plan mai multe aspecte: Datele economice, aşa cum au fost ele făcute publice, în trimestrul II, III şi IV al anului 2011 au fost bune şi conţineau premisele unei creşteri salariale pentru aparatul bugetar de la 1 ianuarie 2012; Creşterea salarială, deşi promisă dacă există creştere economică, nu s-a realizat la începutul anului în curs, Guvernul afirmând că această creştere nu este susţinută economic.

„Această situaţie duce la concluzia că solicitarea Preşedintelui Traian Băsescu, for­mulată în Plenul Parlamentului este un demers pur populist care face parte din strategia atent gândită şi pusă în practică de actuala Putere în vederea campaniei electorale. Solicitarea de majorare a salariilor bugetare, formulată imperativ de Preşedinte, este o demonstraţie, care nu mai era necesară, a incoerenţei economice de care a dat dovadă actuala Putere din România şi o probă a lipsei de respect faţă de sacrificiile uriaşe făcute de populaţie, în numele aşa zisei stabilităţi economice clamate de guvernanţi.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” atrage atenţia asupra unui factor extrem de periculos, asupra căruia, doamna/domnule Parlamentar trebuie să luaţi atitudine. În paralel cu reducerile salariale din mediul bugetar, mediul privat a fost grav afectat de derapajele economice şi de proasta gestiune a economiei româneşti. Mediul economic privat a fost motorul economiei şi a generat creşterea economică din ultimele trei trimestre ale anului trecut, iar angajaţii din sectorul privat au suportat la rândul lor drastice reduceri salariale. Mediul privat a fost afectat de ajustările fiscale, iar măsurile de austeritate au făcut ca marea majoritate a lucrătorilor din mediul privat să fie salarizaţi cu salariul minim pe economie.

Măsura propusă de Preşedinte face o gravă discriminare între mediul privat şi cel bugetar, în condiţiile în care recuperarea salarială promisă bugetarilor nu este asociată cu o creştere a salariului minim garantat în plată, salariu de care beneficiază un număr foarte mare de lucrători din mediul privat şi bugetar.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” consideră că aceasta este o încercare gravă de discriminare între lucrătorii salariaţi bugetari şi salariaţii din mediul privat, dar reprezintă şi o încălcare a prevederilor referitoare la principiile muncii decente, consfinţite de Constituţie. Un al treilea aspect asupra căruia Preşedintele a insistat în cadrul discursului său în faţa Parlamentului este cel al tratatului bugetar European, a cărui ratificare a fost imperativ cerută Parlamentului României, şi care nu este un tratat Fiscal, ceea ce ar fi fost de dorit pentru că ar fi implicat eliminarea derapajelor din economie.

Ce nu recunoaşte Preşedintele este că acest tratat bugetar aplicat astăzi va împinge România în recesiune, obligând Guvernul la noi tăieri bugetare în domeniul politicilor sociale. Tratatul a cărui ratificare este cerută de Traian Băsescu implică deficit bugetar foarte mic, deci pentru păstrarea unui volum minimal de investiţii înseamnă politici sociale restricţionate la minimum – adică mai puţine medicamente, coplată mai mare pentru asistenţa medicală, plată pentru educaţie, pensii mai mici şi ajutoare sociale mai puţine şi în sumă mai mică. Este binecunoscută politica Guvernului care a căutat cele mai ciudate motive pentru a bloca accesul la asistenţă socială a celor lipsiţi de venituri dacă aceştia au o drujbă, bijuterii, tablouri sau o haină de blană.

O altă serie de efecte ale tratatului bugetar European va fi blocarea investiţiilor la un nivel insuficient pentru a obţine creşterea economică sperată, pentru că bugetul va avea mult mai puţini bani şi datorită blocării programelor europene, pentru care bugetul de stat nu va mai avea fonduri pentru cofinanţare.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” reaminteşte încă o dată tuturor factorilor cu putere de decizie, faptul că tratatul bugetar European, pe care Preşedintele Traian Băsescu îl vrea ratificat în Parlamentul României în regim de urgenţă, cuprinde prevederi care se adresează în principal Zonei Euro, la care România este planificat să adere, in varianta optimistă, peste cinci ani!”, se arată în document.

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” le cere parlamentarilor să se opună ratificării tratatului bugetar European şi să solicite Guvernului creşterea imediată a salariului minim pe economie garantat în plată la cel puţin 850 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: