Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2019

„Antrenament” cu public înainte de Itxako


faza_handbal4• CS Oltchim a învins lejer miercuri pe Corona Braşov, scor 27-16 • mâine, „chimistele” vor avea de susţinut un „test” dificil, chiar împotriva vicecampioanei Ligii de anul trecut, Itxako Navarra
 

Handbalistele pregătite de Radu Voina au reuşit din nou să o „supere” pe Mariana Târcă, învingându-i elevele. Întâl­nirea dintre vâlcence şi fetele de la Braşov a avut loc în cadrul etapei cu nu­mărul cinci, din Liga Naţională, o partidă care a fost amânată datorită jocurilor Oltchi­mului din Liga Campionilor. Dis­pu­ta de miercuri seară, din Sala „Traian”, o oferit publicului doar în prima sa parte  un spectacol hadbalistic echilibrat, timp în care braşovencele au rezistat în faţa cam­pioanei României, scorul cu care s-a intrat „la cabine” fiind 11-8, în favoarea râmnicencelor. Cea de-a doua repriză a con­semnat desprinderea (firească to­tuşi) pe tabelă a „chimistelor”, ele ta­xându-şi adversarele pentru greşelile fă­cute, mai ales pe faza de apărare, evi­den­ţiind clar valoarea şi experienţa dife­rită a celor două loturi; Oltchimul impu­nându-se la unsprezece goluri diferenţă, rezultat final 27-16. Cele mai bune mar­catoare pentru vâlcence au fost Ionela Stanca şi Maria Jovanovic (ambele au înscris de câte 4 ori); Valentina Ardean Elisei şi Ramona Farcău (fiecare cu câte 3 reuşite).

În urma disputării tuturor meciurilor din etapa a cincea, CS Oltchim a rede­venit liderul Ligii Naţionale, cu 10 puncte acumulate, la fel ca şi HC Oţelul Galaţi (formaţie care a reuşit sâmbătă o mare surpriză, învingând gruparea pregătită de Gheorghe Tadici, HC Zalău). Pe urmă­toarele poziţii se află HC Dunărea Brăila 9p; HC Zalău 8p şi Universitatea „Jolidon” Cluj cu 6p. Etapa viitoare (a VI-a) se va desfăşura, conform calendarului stabilit de către Federaţia Română de Hand­bal, la sfârşitul acestei săptămâni. Sin­gura partidă care va fi amânată, pen­tru joi, 27 octombrie, va fi întâlnirea dintre CSM Bacău 2010 şi Oltchim . Ce­le­lalte întâlniri se vor disputa mâine, majo­ritatea începând cu ora 11.00. Aces­tea vor fi: HC Dunărea Brăila – HC Du­nărea Galaţi (un adevărat derby la ma­lul Dunării, tinând cont de rivalitatea din­tre cele două oraşe vecine dar şi de po­ziţiile din clasament ale celor două echi­pe); HC Zalău – HCM Roman; Co­rona Braşov – Universitatea „Jolidon” Cluj; CSM Cetate Devatrans – CSM Plo­ieşti; HCM Baia Mare – Universitatea „Nep­tun” Constanţa; SCM Craiova – CSM Bucureşti (un joc al „suferinţei”, în­tre două formaţii care până acum au pier­dut toate jocurile).

Itxako – „coşmarul” de anul trecut

În etapa a treia, din grupele Ligii Cam­pionilor la handbal feminin, vâlcen­cele vor trebui să facă cea mai lungă şi dificilă deplasare din acest sezon. Adver­sarul va fi unul care, de anul trecut, s-a îns­cris pe lista marilor nume ale hand­ba­lului feminin european: Itxako Navarra (vice­campioana Ligii şi multiplă cam­pi­oană a Spaniei). Ibericele sunt mai vechi „cunoştinţe” ale handbalistelor de la Olt­chim, în sezonul trecut cele două formaţii făcând parte din aceeaşi grupă princi­pa­lă, luptând împreună pentru calificarea în semifinale. Fanii handbalului românesc (şi mai ales vâlcean) cu siguranţă îşi amin­tesc că, după un început bun în prima rundă cu Buducnost Podgorica, în etapa a doua, odată cu jocul de la Itxako au pornit toate „ghinioanele” Oltchimului, făcând ca, până la final, din acea grupă să se califice în semifinale spaniolele şi mun­tenegrencele; handbalistele noastre şi slovenele de la Krim Lubljana ră­mâ­nând “acasă”. Motiv suficient de puternic pentru ca elevele lui Radu Voina să do­rească cu ardoare obţinerea revanşei şi să facă tot posibilul pentru a se impune chiar în „fief-ul” echipei din Spania. Însă, cu siguranţă nu va fi deloc un joc uşor, ibericele având, ca şi Oltchim, două victorii din primele două meciuri dispu­tate, ambele formaţii „contabilizând” câte 4 puncte în clasament. Reamintim faptul că, în prima etapă, Oltchim a învins pe Bux­tehuder SV (24-20) iar Itxako pe cam­pioana Rusiei, Dinamo Volgograd (27-25). În cea de-a doua etapă, „chi­mis­tele” au dispus în Sala „Traian” de Dinamo (31-26), iar Itxako a făcut ins­truc­ţie cu nemţoaicele de la Buxtehuder (31-21).

Partida dintre Itxako şi Oltchim va avea loc mâine, de la 20.00 (ora Ro­mâ­niei). În cealaltă dispută a grupei, se vor întâlni cele două echipe care, încă, nu au adunat niciun punct în clasament; Di­namo Volgograd şi Buxtehuder SV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: