Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Amandine Leynaud şi Silvia Navarro, adversare la Olimpiadă


• cele două „chimiste” au închis destul de bine porţile naţionalelor lor, Franţa remizând cu Spania în etapa a II-a a grupei B olimpice

franta-spania_londra2012După victoria relativ suprinză­toare din prima etapă împotriva Nor­vegiei, campioana olimpică en-titre, Franţa pornea ca mare favorită în jocul cu Spania, disputat luni, 30 iulie. Franţuzoaicele s-au dovedit însă din nou surprinzătoare, izbutind numai o remiză în faţa ibericelor. Pentru fanii vâlceni ai handbalului feminin, aceas­tă partidă a avut o însemnătate destul de mare, pe teren duelându-se trei dintre noile achiziţii ale Oltchimului din ultima perioadă: Amandine Leynaud şi Allison Pineau de partea Franţei, respectiv Silvia Navarro de cea a Spaniei. Dintre cele trei, doar Allison Pineau a făcut un joc mai modest, reuşind să înscrie numai de două ori în poarta spaniolelor. Portă­riţele Navarro şi Leynaud s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, acestea fiind adevăraţi „îngeri păzitori” pentru bu­tu­rile naţionalelor pe care le repre­zintă.

Chiar dacă Spania a condus osti­lităţile în prima repriză a meciului, in­trând la cabine cu un avantaj de trei go­luri (scor 10-7), franţuzoaicele au reuşit o evoluţie mult mai convin­gă­toare în actul secund, marcând de două ori în ultimul minut al partidei. Întâlnirea s-a încheiat cu o remiză (18-18), rezultat care menţine ambele formaţii cu şanse în lupta pentru primele patru poziţii în grupa B, cele care asigură prezenţa în sferturile de finală ale Olimpiadei londoneze. Silvia Navarro a avut un procentaj al şuturilor apărate de 45% (unul destul de bun pentru un portar de handbal), reuşind să pareze 15 din cele 33 de baloane expediate de franţuzoaice pe spaţiul porţii spaniole. De partea cealaltă, Amandine Leynaud s-a oprit la un procentaj de 36%, parând nu­mai 10 din cele 28 de şuturi expe­diate asupra buturilor franceze.

Într-un alt joc, de această dată unul contând pentru grupa A olimpică, echipa celor două muntenegrence Katarina Bulatovic şi Marija Jovano­vic (de asemenea, ambele legitimate la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea), a cedat surprinzător în faţa Braziliei. Handbalistele sud-americane au reuşit un meci extraordinar, impunându-se cu scorul final de 27-25 (chiar dacă Muntenegru a intrat în avantaj la pauză, scor 16-15). Cu cele cinci goluri izbutite, „chimista” Katarina Bulatovic a fost cea mai bună marcatoare a muntenegrencelor. În această partidă, Marija Jovanovic nu a fost utilizată nici măcar un minut de antrenorul Dragan Adzic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: