Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Amalia Huţan de la Teatrul Anton Pann a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor – HOP 2013


An după an, premii după premii

Cu precădere în ultimii trei ani actorii Teatrul Anton Pann, prezenţi la diverse evenimente de gen, s-au făcut remarcaţi, alăturând numele teatrului de cunoscute şi consacrate teatre din ţară. Aşa se explică nominalizările la Gala Premiilor UNITER, selecţiile şi participările la Festivalul Internaţional de Film TIFF Transilvania, participările în cadrul Galei Tânărului Actor, turneele din afara graniţelor şi premiile obţinute în cadrul unor festivaluri naţionale şi internaţionale. Sunt buni, sunt actori buni, merită din când în când să le rostim numele. Acum o facem din nou. Ne bucură faptul că într-o competiţie acerbă, în care tinerii actori îşi arată măsura talentului, Amalia Huţan de la Teatrul Anton Pann a obţinut premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor HOP 2013 de la Costineşti.

Oana Pellea i-a oferit Amaliei Huţan premiul Amza Pellea

După evoluţia pe care a vut-o pentru rolul Medeea Redux în „Bash. O trilogie contemporană” de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton, Amalia Huţan a cucerit juriul.

Emoţiile pe care le-a transmis au făcut ca juriului format din Oana Pellea (actriţă, preşedinte), Radu Macrinici, drama­turg, Marius Manole, Ion Rizea, actori şi Ada Milea, actriţă şi cantautor, să-i acorde premiul pentru cea mai bună actriţă. Premiul Amza Pellea a fost înmânat chiar de către fiica regretatului actor, Oana Pellea. Cunoscând potenţialul, forţa şi sensibilitatea pe care o emana Amalia Huţan ne aşteptam ca ea să fie remarcată de juriu, aşa cum s-a remarcat şi pe scena Teatrului Anton Pann încă de la debut. Amalia Huţan poate juca cu uşurinţă orice, şi comedie şi tragedie. Cuvintele pentru a descrie bucuria ei şi implicit bucuria teatrului sunt prea puţine, de aceea nu ne rămâne decât să vă invităm s-o urmăriţi în spectacolele Teatrului Anton Pann. Să vă minunaţi şi să vă întrebaţi “ea este Amalia Huţan”. Rolurile pe care le interpretează vă vor convinge cât de talentată este şi de ce juriul i-a acordat premiul pentru cea mai bună actriţă.

Diana Roman şi Irina Antonie premiate la categoria de grup la Gala Tânărului Actor HOP 2013 de la Costineşti

Un alt spectacol pe care l-aţi văzut şi o să-l mai vedeţi pe scena Teatrului Anton Pann este Pisica Verde de Elise Wik în regia lui Cristi Juncu. El a obţinut la Gala Tânărului Actor HOP 2013 toate premiile destinate categoriei de grup:

– Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori

– Premiul oferit de ziarul Metropolis

– Premiul publicului.

Le-am amintit doar pe cele două actriţe, absolvente de UNATC, care au evoluat în faţa acelui juriu prestigios, pentru că, aşa cum mai spuneam şi cu alte ocazii, Diana Roman s-a format de mică pe scena de la Teatrul Anton Pann, ea evoluând în Svejk, regia Dan Micu, iar Irina Antonie pentru că este talentată şi mai este şi vâlceancă. Tuturor participanţilor, câştigătorilor şi îndeosebi celor trei le spunem felicitări. „Felicitări fetelor, meritaţi!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: