Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Am trăit s-o vedem și p-asta! „Autostrada din vis” nu există, dar tot înghite două milioane euro!


• pentru un studiu de fezabilitate, firma italiană angajată de statul român plusează la factură
Economica.net scrie că firma italiană SPEA a emis facturi de aproape 9 milioane de lei (două milioane de euro) către Compania de Drumuri în lunile august şi septembrie, deşi nu a dus la capăt contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti. „Compania de Drumuri semna pe 16 iunie 2015 contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti, în valoare de 29 milioane lei, cu asocierea Spea Ingegneria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering România. În decembrie anul trecut, contractul cu această Asociere a fost suspendat pentru trei luni, după care prelungit până pe 15 august. În această perioadă, Asocierea a reuşit să livreze documentaţii pentru secţiunile 1 şi 5 ale viitoarei autostrăzi. Pentru că asocierea Spea – Tecnic nu a livrat documentaţia pentru restul loturilor până la termenul de 15 august 2017, contractul nu a mai fost prelungit şi a încetat de la sine.
Pe 11 august, SPEA a emis însă două facturi de 3,93 milioane de lei şi, respectiv, 3,25 milioane de lei, conform datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR. Pe 29 septembrie, au urmat alte două facturi, de 814.000 lei, respectiv 983.000 lei. Cele patru facturi, care însumează aproape 9 milioane de lei (2 milioane de euro), nu au fost achitate nici până în prezent. (…)
Mai mult, tot pe 29 septembrie, a fost operată în ROGOP-ul CNAIR o restituire avans de 3,12 milioane de lei, în cazul revizuirii Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Piteşti. În cadrul acestui contract, CNAIR efectuase plăţi însumând 4,11 milioane de lei, ultima dintre ele pe 21 iulie 2017.
Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit documentului postat în iulie pe site-ul Ministerului Transporturilor. Tot în iulie, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie, nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti)”, adaugă site-ul Economica.net.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: