Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Alte reguli pentru biocide


• un nou regulament privind produsele biocide  se aplică de la 1 septembrie

• acesta vizează creşterea siguranţei şi v simplificarea procedurii de autorizare a produselor biocide utilizate şi introduse pe piaţă

Direcţia Agricolă anunţă că noul regulament reprezintă o realizare majoră pentru piaţa interna, acesta făcând posibilă solicitarea unei autorizaţii valabile în întreaga UE pentru produsele biocide, care va permite reprezentanţilor sectorului de profil să îşi lanseze direct produsele pe piaţa din întreaga Uniune.

Economiile totale pe care se estimează că le va realiza sectorul de profil prin această procedură mai simplă şi mai eficientă de autorizare a produselor, de partajare a datelor şi de îndeplinire a cerinţelor privind datele se ridică la 2,7 miliarde euro într-un interval de 10 ani. De asemenea, noile dispoziţii au ca rezultat reducerea numărului de teste pe animale deoarece prevăd obligativitatea partajării datelor şi încurajează o abordare mai flexibilă şi mai inteligentă a testării.

O platformă informatică special creată (denumita „Registrul produselor biocide”), folosită în prezent pentru depunerea cererilor şi pentru înregistrarea deciziilor, va fi de acum utilizată şi pentru difuzarea de informaţii către public. Noul regulament va reprezenta, de asemenea, primul text legislativ în care este integrată noua definiţie dată de Comisie nanomaterialelor.

Biocidele sunt produse chimice utilizate pentru eliminarea organismelor dăunătoare, cum ar fi paraziţii şi microorganismele nocive (cu alte cuvinte mucegaiuri şi bacterii), şi includ produsele insectifuge, dezinfectanţii şi substanțe chimice industriale cum ar fi vopselele antivegetative pentru nave şi conservanţii pentru materiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: