Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Ajutor pentru familiile de agricultori


Badele_florel2Aşa cum v-am anunţat şi în ediţiile noastre precedente, Ministerul Agriculturii  va sprijini fermele familiale cu fonduri pentru achiziţia de utilaje sau pentru construcţii şi va subvenţiona dobânda la creditele pentru investiţii, potrivit unui proiect de act normativ.

Conform Direcţiei Agricole, pentru a beneficia de sprijin, activitatea economică desfăşurată de ferma familială, chiar dacă este permanentă, ocazională sau temporară, trebuie să fie înregistrată şi autorizată: „Fermă familială este considerată ferma care realizează maxim 40 UDE (48.000 de euro valoarea producţiei agricole). Sprijinul pentru ferme ar putea proveni din bugetul naţional sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Astfel, statul ar putea sprijini achiziţia de utilaje şi construcţia de ferme în cadrul Măsurii 121, pentru proiecte cu valori cuprinse intre 5.000 de euro şi 50.000 de euro.

Fermierul care îşi va înregistra activitatea şi va creşte suprafaţa fermei va putea beneficia de proiect tip, gratuit, fonduri pentru achiziţia de utilaje şi dobândă subvenţionată. Fermierii care, de asemenea, cresc numărul de animale vor beneficia de proiect tip, gratuit, şi de fonduri pentru achiziţia de utilaje şi pentru construcţia grajdului.

O altă facilitate va fi accesul la programe de formare profesională de scurtă durată prin PNDR. Fermierii persoane fizice care se înregistrează fiscal devin eligibili pentru schema de subvenţionare a accizei la motorină. Fermierii vor avea şi posibilitatea de a beneficia de servicii medicale minime în raport cu contribuţiile virate (5.5% din valoarea impozitului se direcţionează către fondul de asigurări de sănătate)”, ne-a detaliat Florel Bădele, directorul Direcţiei Agricole Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: