Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2019

Acțiuni intense ale polițiștilor vâlceni


• peste o tonă de varză albă, confiscată la Ionești
Zilele trecute, polițiștii Secției 4 Rurală Prundeni și cei ai Biroului Județean de Transporturi Vâlcea au organizat o acțiune în zona târgului săptămânal din comuna Ionești, pentru reducerea comerțului ilicit. În urma controalelor, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de aproximativ 20.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind comerțul ilicit, dar și în baza altor acte normative. De asemenea, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare și au confiscat 1.015 kg de varză albă, articole vestimentare și 250 de lei, banii confiscați urmând să fie predați Trezoreriei Finanțelor Publice Vâlcea.

Nouă agenți «neconformi», descoperiți în Râmnic
Și oamenii legii din Râmnicu Vâlcea au acționat, zilele trecute, pe linia prevenirii infracțiunilor comise în dauna agenților economici, dar și pe linie rutieră și pentru asigurarea ordinii publice. Au fost verificate 28 de unități asigurate cu pază proprie sau prin societăți specializate de pază. Acțiunea a avut ca scop verificarea modului de asigurare contra efracției, a modului de executare a serviciului de către agenții de securitate, cunoașterea sarcinilor de serviciu și a modului de intervenție în cazul unui incident în obiectivul păzit.
Au fost depistați nouă agenți de securitate care executau serviciul în mod necorespunzător, fiind sancționați contravențional. La una dintre societățile controlate, nu a fost găsit personal de pază, fiind demarate verificări în acest sens. De asemenea, pe raza municipiului, 118 polițiști au fost prezenți în stradă, aplicând 70 de sancțiuni contravenționale, care s-au ridicat la cuantumul total de 11.700 de lei, 55 dintre acestea venind pentru nerespectarea normelor rutiere. De amintit și faptul că polițiștii râmniceni au întocmit patru dosare penale pentru constatarea unor infracțiuni rutiere.

Recomandarea zilei vine de la polițiștii vâlceni
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni au oferit opiniei publice o imagine grafică (destul de reușită zicem noi), completată de un text care ar trebui să fie regulă de urmat pentru orice șofer. Textul la care facem referire este următorul: „Adaptați viteza de deplasare la condițiile de trafic și vizibilitate și păstrați distanța corespunzătoare în mers față de mașina care rulează în fața dumneavoastră!”

Hoții de lemne au dat iar de necazuri
• în comunele Copăceni, Fârtățești și Mădulari a fost confiscat material lemnos
Intrarea în plin sezon rece a făcut ca numărul cazurilor în care polițiștii au descoperit materiale lemnoase transportate fără documente de proveniență să crească amețitor. Spre exemplu, în seara zilei de 19 noiembrie, polițiștii Secţiei 8 Rurală Lăpuşata au depistat, pe drumul forestier din comuna Copăceni, o autoutilitară condusă de un tânăr cu vârsta de 24 de ani, domiciliat în comună, cu ajutorul căreia el transporta 1,620 mc. de lemn de foc esență cătină. În urma controlului, s-a constatat că materialul lemnos era transportat fără a se deține documente legale de proveniență și transport. S-a dispus sancționarea tânărului și confiscarea lemnului, acesta fiind predat în custodie personalului silvic.

5.000 de lei amendă în Fârtățești

La aceeași dată, polițiștii Secției 10 Rurală Măciuca au depistat în Fârtățești, respectiv pe Drumul Național 65 C, o căruță trasă de doi cai, în care se transporta material lemnos. Bărbatul cu vârsta de 45 de ani, cu domiciliul în comună, nu deținea documente legale pentru transportul lemnelor. În cauză, s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos transportat, respectiv 0,470 metri cubi de esență anin negru, iar bărbatul a fost sancționat cu 5.000 de lei.
În noaptea de luni, polițiștii Secției 3 Sutești au fost sesizați de către personalul silvic cu privire la faptul că mai multe persoane se află în pădurea din comuna Mădulari, unde, cu ajutorul unui moto-fierăstrău, taie arbori. Polițiștii au constatat că la fața locului se află un autoturism având tractată o remorcă, iar în apropierea acestora au fost identificate trei cioate și mai multe bocuri, însumând un metru cub de material lemnos. De asemenea, a fost verificat autoturismul în bazele de date, reușindu-se identificarea proprietarului, anume un bărbat domiciliat în comuna Mădulari, pe numele căruia polițiștii au deschis un dosar penal. Materialul lemnos identificat a fost lăsat în custodia ocolului silvic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: