Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

A ieşit cum au vrut pedeliştii vâlceni


• la o diferenţă de peste 300 de voturi, Emil Boc a fost reales preşedinte al PDL
• învinsul Vasile Blaga a declarat că susţinătorii săi nu vor părăsi partidul

Palatul Parlamentului a fost, sâm­bătă şi duminică, gazda Convenţiei na­ţio­nale a Partidului Democrat Libe­ral, peste 1.400 de delegaţi din ţară ale­gându-şi conducătorii pentru ur­mă­­torii patru ani. Ziua de sâmbătă a fost şi cea ai interesantă, pe parcursul mai multor ore derulându-se confruntarea între „oamenii pre­şe­dintelui” şi „caporalii” lui Vasile Blaga. În final, conform tuturor supoziţiilor, Emil Boc a fost reales în fruntea parti­dului. Chiar dacă unii credeau că diferenţa între principalii adversari va fi de maxim 100 de voturi, până la urmă scorul a fost net în favoarea lui Boc: 868 faţă de 499 (Vasile Blaga). Theodor Paleologu, candidatul ce-a vrut să reprezinte o pată de culoare în „competiţia granzilor”, a fost exact ce şi-a dorit: 24 de voturi!?!

Declaraţii de curtoazie

Imediat după numărarea votu­ri­lor, au apărut şi declaraţiile. „Îi mul­ţu­mesc lui Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei, lui Theodor Paleologu pentru că a făcut o dezbatere demo­cra­tică posibilă. Avem nevoie de Va­sile Blaga în conducerea PDL. Avem nevoie de Toader Paleologu în con­du­cerea PDL”, a declarat Emil Boc, în discursul său de învingător. „Astăzi, am încredinţat lui Emil conducerea PDL şi nu îl invidiez. Urmează o perioadă dificilă. Vreau să îi garantez că niciunul din cei care m-au votat azi nu vom pleca din partid. În acelaşi timp, îl rog pe Emil să se gândească bine pentru că noi am spus multe lucruri adevărate şi trebuie mâine să-i dăm o echipă puternică unită”, a spus „învinsul” Blaga. La rândul său, Paleologu a încheiat gluma ce-a ţinut mai mult de-o lună de zile: „Nici cei care m-au votat pe mine, nu vor pleca din PDL”.

Negocieri nocturne

La scurt timp după stingerea luminilor în Palatul Parlamentului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, învingătorii şi învinşii au trecut la negocieri. Pentru a doua zi, dar şi pentru următorii patru ani. Mai trebuie spus că majoritatea delegaţilor PDL Vâlcea l-au votat pe Emil Boc, prin aceştia numărându-se primarul Ro­meo Rădulescu şi viceprimarul Cos­min Constantinescu, deputatul Sa­mo­il Vîlcu şi Romulus Bulacu, vicepre­şe­dintele Consiliului Judeţean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: