Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

54,41%


• promovabilitatea în Vâlcea, la bacalaureat, a scăzut dramatic faţă de anii trecuţi

elevi5Prezicerile şefei învăţământului vâlcean, Gabriela Ene, s-au adeverit: deşi, oficial, nu s-au comunicat încă datele privind mediile obţinute la Bacalaureat, surse din cadrul Inspec­to­ratului Şcolar Județean ne-au precizat că promovabilitatea în liceele vâlcene este de 54,41%. La începutul examenului, însăşi Gabriela Ene preciza că, în opinia sa, promovabili­tatea la Bac nu va trece de 60%, lucru care s-a adeverit. Cu adevărat dramatică este situaţia pentru elevii de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab”, precum şi pentru cei de la Forestier: promovabilitate de 10%!

Jale mare în toată ţara!

Promovabilitatea în ţară este de aproximativ 50 la sută, fiind 12-15 licee unde nici un elev nu a trecut examenul maturităţii! Aseară, până la ora 20.00, s-au depus contestaţiile, iar soluţionarea acestora se va realiza în perioada 5 – 7 iulie. Afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face între 11 şi 15 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română va avea loc în zilele de 22 şi 23 august.  Între 22 şi 24 august, vor fi evaluate competenţele de co­mu­nicare la limba maternă, în zilele de 23 şi 24 august – la limba de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 august – evaluarea com­pe­­tenţelor digitale. Probele scrise vor începe în data de 29 august cu cea de limba şi literatura română, care va fi urmată în 30 august de cea la limba maternă şi în 31 august, de proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: