Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 noiembrie 2018

300 de cornuri cu ciocolată pentru copiii Şcolii Nr. 10


Badele_Pintea• greii agriculturii vâlcene au împărţit micuţilor din Ostroveni afişe cu Ziua Mondială a Alimentaţiei şi mai ales câte un corn pentru a fi siguri că aceştia nu vor uita prea repede ocazia

Aşa cum vă anunţam în ediţiile noastre anterioare,  în data de 16 octombrie 2012, s-a celebrat Ziua Mondială a Alimentaţiei (ZMA) şi lupta împotriva foametei şi cea de-a 67-a aniversare de la înfiinţare FAO – 16 octombrie 1945, cu tema „Preţul alimentelor – de la Criză la Stabilitate”.

Anul acesta, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Alimen­­ta­ţiei 2012 a invitat toate statele lumii la examinarea con­se­cinţelor actuale şi viitoare ale acestor schimbări clima­tice în vederea adoptări de noi strategii pentru o mai bună gestionare a resurselor naturale, a mediului înconjurător, precum şi promovarea unei producţii agricole adecvate şi accesul populaţiilor rurale la alimente şi venituri, pentru asigurarea securităţii alimentare în contextul unei popu­laţii mondiale în expansiune.

Tema din acest an stabilită în cadrul internaţional al FAO a fost „Uniţi împotriva foametei/Asociaţiile agricole – cheia alimentaţiei pentru omenire!”, ce a urmărit să pună în evidenţă importanţa asociaţiilor agricole, preţul alimen­­­telor – volatilitatea preţurilor, dar şi impactul schimbărilor climatice şi energetice asupra agriculturii şi a securităţii alimentare în vremuri de criză şi de luptă împotriva foa­me­tei.

Cu această ocazie, ieri, 16 octombrie 2012, s-a desfă­şurat la sediul Şcolii cu clasele I-VIII nr. 10, aflat în cartierul Ostroveni din municipiul Rm. Vâlcea, la iniţiativa condu­cerii A.P.I.A. – Centrul Judeţean Vâlcea, o întâlnire cu toţi elevii acestei instituţii de învăţământ, la care s-au prezen­tat aspectele esenţiale ale importanţei la nivel naţional şi internaţional a Zilei Mondiale a Alimentaţiei, precum şi a istoricului şi rolului Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

În acest cadru festiv au susţinut scurte discursuri şi expuneri următorii participanţi: doamna director general a Şcolii nr.10, Adriana Statie, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Jude­ţean Vâlcea, Adrian Pintea, precum şi directorul Direcţiei pentru Agricultură Vâlcea, Florel Bădele.

De asemenea, prin amabilitatea conducerii S.C. Anna­bella S.R.L., cei peste 300 de copii prezenţi la aceas­­tă ma­ni­festaţie dedicată Zilei Mondiale a Alimentaţiei, au primit din partea acestei importante societăţi comerciale vâlcene câte un pachet conţinând produse alimentare specifice vârstei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: