Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

200 de elevi din Râmnic, participanți la „Ziua fără mașină”


Anual, din 16 și până pe 22 septembrie, în Europa s-a desfășurat „Săptămâna Europeană a Mobilității”, având ca slogan „Combină și deplasează-te!”, promovând formele alternative de transport ecologic.
Renunțând la mașina personală, chiar și pentru o zi, se aduc beneficii imense atât sănătății noastre, dar și mediului. Astfel, mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, reducerea accidentelor și a numărului persoanelor supraponderale.
Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, a desfășurat o campanie de promovare a evenimentului prin acțiuni de diseminare de informații și printr-o acțiune centrală – „Ziua fără mașină”.
Potrivit declarației directorului Alin Voicescu, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea a marcat „Săptămâna Europeană a Mobilității” prin organizarea de lecții deschise având ca temă informarea, sensibilizarea și conștientizarea elevilor de gimnaziu privind poluarea aerului cauzată de mijloacele de transport poluante. Lecțiile s-au ținut la școlile generale „Anton Pann” și „Tache Ionescu”, dar și la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”.
Evenimentul „Ziua fără mașină” s-a derulat, în data de 22 septembrie, pe tronsonul Calea lui Traian, de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, până la Instituția Prefectului. Traficul rutier a fost restricționat între orele 10.00 – 12.00 astfel încât pietonii, cicliștii și cei aproximativ 200 de elevi din municipiu să-și poată manifesta bucuria de a se plimba cu role, biciclete, trotinete, skateboard-uri etc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: