Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

1 Decembrie la Râmnicu Vâlcea, în imagini


• La mulți ani, România! La mulți ani, români!
Românii au sărbătorit pe 1 decembrie nu doar Ziua Națională a României, ci și 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Și vâlcenii s-au strâns din toate colțurile județului, în fața Monumentului Independenței, pentru a asculta slujba religioasă, oficiată de ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și un sobor de preoți. Au rostit scurte alocuțiuni primarul Râmnicului – Mircia Gutău, președintele Consiliului Județean Vâlcea – Constantin Rădulescu și prefectul de Vâlcea – Florian Marin. A urmat momentul depunerii coroanelor și jerbelor de flori, în memoria celor care și-au dat viața pentru unitate.
Toți vâlcenii prezenți s-au strâns apoi, pe Calea lui Traian, pentru a admira parada militară. Au trecut, în convoi, mașini ale Jandarmeriei Vâlcea, ale Poliției vâlcene, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și utilajul din dotarea Organizației Crucea Roșie Vâlcea. Menționăm că, la marcarea Centenarului, au luat parte și edili din alte localități învecinate, cum ar fi Adrian Cosac, primarul comunei Vlădești, dar și foarte mulți copii, unii participând alături de cadrele didactice – elevii de la CNI Matei Basarab, în frunte cu directorul Alina Vețeleanu, alții venind însoțiți de copii. Nu a contat din gerul de afară. Toți au fost încântați de defilarea cadrelor militare.
Nu a lipsit de la manifestare nici ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, care a fost alături de oficialitățile locale și județene, la depunerea de coroane.
Așa cum am precizat, frigul nu a ținut vâlcenii în case, aceștia înșirându-se pentru a urmări defilarea de la Colegiul Lahovari, de unde s-a dat startul, și până la Podul Vinerii Mari , locul în care s-a încheiat parada.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: